Nosaltres

Cortoformo naix l'any 2015 de la idea de promoure la creativitat entre els castellonencs reunint a totes estes persones amb una inquietut artística perquè col-laboren i unisquen esforços per fer conèixer la seua obra dins i fora de Castelló amb el propòsit de crear una escena alternativa.

A partir de temes quotidians castellonencs pretenem construir, a manera de mosaic, una visió diferent o potser única dels mateixos per mitjà de narratives audiovisuals poc convencionals.

Els temes escollits per a les nostres obres giren sempre al voltant de conceptes relacionats amb la província de Castelló. Per a la primera edició vam escollir els tarongers. De cara a la segona hem apostat per un concepte més arriscat però igualment vinculat al nostre territori, el qual no podem ignorar. El tema de la nostra pel·lícula serà "abandonats".

La nostra comarca està plena de llocs abandonats com cases de grangers despoblades, fàbriques arruïnades per la crisi, blocs de cases buits deshabitats per la corrupció de certes companyies de construcció, zones desertes on es va iniciar una obra però no es va acabar, edificis públics en estat ruïnós ...

D'altra banda no volem limitar el concepte d'abandonament als ambients físics. Espanya és un dels països de la UE amb més animals abandonats (137,000 cada any segons fonts de "Fundació Affinity"). I no cal oblidar que fins i tot les persones pateixen abandonaments en no poder comptar amb els recursos mínims per subsistir.

La/el participant és motivat per jugar amb el concepte d'abandonament utilitzant gent i animals també però volem que els nostres participants utilitzin espais abandonats com a mínim en una de les escenes de les seves pel·lícules.
Si voleu participar, ompliu aquest formulari

OrganitzacióSom un grup de castellonencs amb diferents trajectòries que vam decidir ajuntar-nos per tal d’unir esforços per poder desenvolupar la nostra obra i poder crear una escena audiovisual en la cultura castellonenca. Potser una que no es va saber trobar en un primer moment o no es va poder descobrir, obligant-nos a emigrar per buscar-la.

Amb el pas dels anys i mirant enrere reflexionem sobre el potencial de la nostra terra fins formar este projecte.Pau Tormo

Trailers i Promocio

Poeta maleït, mai va conseguir cap sonet. Alguns afirmen que parla abans de pensar quan va per la tercera llauna. Alguns diuen que calla quan va per la decena.

Mai saluda a la gent que es creua pel carrer. Per això no porta ulleres. Va descobrir el cinema un dia mirant per la finestra. Confonia la realitat amb la ficció. Amant de les calaveres, va anomenar “tukeproduces” a la seua empresa per poder respondre a les crítiques interrogant el seu propi nom; i tu, què produeixes?

Amant del terror i de les coses que són mentida, però mai de la mentida. No entén de rotllos moderns i pensa que les barberies són com les tendes de cigarrets electrònics.

Ara li ha pegat per portar un bar de rock, demà potser es conforme amb estar assentat en un banquet donant menjar als coloms.

Nacho Viedma

Postproducció i Creativitat

Hipster frustrat i acròbata hemofílic. Somia amb un món idíl-lic que s’assemble a l’infern. De tant en tant agafa la càmera perquè s’ho demanen, però el seu somni és poder ballar claqué amb Crocs en algun musical de Broadway.

Col-labora i recapta diners per a l’Associació Nacional d’Ancians amb Síndrome de Tourette. Té un compter d’Instagram amb zero seguidors i l’altre dia va sintonitzar Radio 3 per error. Encara no ha trobat la forma de ser popular i per això ha creat un crowdfunding que li ajude en la difícil tasca.

Disposat a fer créixer la barba i fer-se tatuatges geomètrics només per encaixar. Sempre deixa la tapa del vàter baixada.

Nacho Badenes

Producció i Comunicació

Fa deu anys Nacho Badenes va decidir graduar-se en Comunicació. Perfecciona els seus estudis amb diferents cursos i tallers d'escenografia, muntatge, videoart i altres disciplines cinematogràfiques.

Com creador audiovisual, entre d'altres creacions, ha realitzat el curtmetratge “"Paràsits" ” , un thriller psicològic rodat a Castelló. També ha treballat com a productor en diversos projectes i actualment prepara el seu primer documental alhora que escriu un assaig sobre el giallo italià, el seu gènere preferit.

És programador de Sessió Contínua, un projecte de cinefòrum per visibilitzar l'audiovisual local i provincial. Es tracta d'una trobada mensual entre públic i creadors per compartir i debatre, però sobretot, per gaudir i conèixer la varietat de l'audiovisual produïda per creadors locals.

Clara Rodriguez

Disseny Gràfic i Promocio

Sempre em va agradar dibuixar ... vaig estudiar a l'escola d'Arts i oficis a Castelló i després Belles Arts a València. Allà em preguntava per què seguim dibuixant aquests terribles bodegons ia aquesta gent lletja nua. Quant vaig poder em vaig ficar en el interdisciplinar, fotografia, vídeo, performance, instal·lacións sense abandonar el llapis i la pintura però tot barrejat i regirat ..

Després em vaig fer fan de l'ordinador i la fotografia que anava molt amb el meu afany explorador. Vaig treballar en la publicitat de moltes empreses on em vaig introduir també en el món de les webs.

Així es va acudir muntar la meva pròpia magazineagencia.com que s'ha convertit en la meva manera de treball i estil de vida i de la qual fujo en ocasions per tornar als paisatges gargotejats del meu subconscient.

Col-laboradors/es de La Organització

Lucio Celomundo

Producció i So

Nascut en un hospital de la Plana. Des de xiquet va ser pressionat amb carlotes, va ser educat entre grills i gossos lladradors, és per això que té una gran afició als sorolls i a la recerca dels mateixos es va traslladar a Londres a principis d'aquest mil·lenni. Retratista de calaveres farcides de carn. Li relaxa escoltar cassettes d’aplaudiments abans de dormir.

En 2011 buscava el El Paradís Invisible . Aficionat a recitar poesies baix dels balcons imaginaris . En 2012 va parir la “Girafa Magnètica” amb Bill Cargill.

En 2016 li va donar per tenir contacte amb els Traficants de Tendresa. Resident des 2016 a Hèlsinki i estudiant noves maneres d'explicar històries per a crear serenates mentals. Totes les nits sopa pesticides i aigua amb clor. Quan muiga vol convertir-se en un esquelet fosforescent d’ús públic.

Una trobada per a gravar xicotetes peces al voltant d’un tema central de Castelló per mitjà de narratives poc convencionals; cinema experimental, videoart, videodansa, animació…

intencions:

Creiem fermament en el talent dels habitants de la província de Castellò, per aixó volem donar l’oportunitat als artistes de la zona que necessiten una espenta en les seues idees i creacions audiovisuals a partir de la cooperació i el treball en equip.


El projecte consisteix en idees individuals que són exposades col-lectivament, per mitjà de la cooperació es transformen conseguint una obra millorada. Sempre millor junts que separats, sempre millor cooperar que competir.

A banda de l’experiència col-laborativa busquem que el treball, mèrit i nom dels participants i col-laboradors puguen conèixer-se millor, iniciant una escena local audiovisual.


Creiem que les històries íntimes i el que cada un sap i sent de veritat val prou mes que parlar de temes aliens a un mateix, que seguixen modes imposades pel mercat, pràctica molt comú en el cinema comercial tractant d’agradar al gran públic. El projecte no és un concurs, no tenim premis, no n’hi han guanyadors o perdedors.

El projecte no és un concurs, no tenim premis, no n’hi han guanyadors o perdedors.

Abandonats

Amb el projecte Cortoformo, volem promoure la cultura audiovisual castellonenca. En aquesta edició volem utilitzar el concepte d'abandonament com a protagonista de les històries que es comptaran en una sèrie de curtmetratges. Al final del projecte tots els curts seran compilats i es formarà un migmetratge/llargmetratge cooperatiu amb tots ells, els curts i el llarg es mostraran en diferents sales i llocs.

Volem formar un grup de cineastes, músics, actors, artistes i professionals audiovisuals de la província de Castelló per desenvolupar junts un projecte audiovisual inspirat en Castelló i l'abandonament que pateix. També ens agradaria convidar a diversos artistes tant nacionals com internacionals per així promoure la cultura local de Castelló cap a l'exterior.

Hem optat per aquest tema, entre els molts que teníem per escollir, perquè pensem que és una faceta de la nostra província que és necessària corregir.

Esperem que les històries no només mostrin el costat pessimista de l'abandonament, sinó que també trobem curtmetratges on es manifesti un aspecte optimista i que les coses poden canviar a millor. Realment és cert que vivim envoltats d'abandó.
Si voleu participar, ompliu aquest formulari

TRAILER Naranjos

NARANJOS (Pel·lícula Completa)

Una manera de fer cinema junts.

contacte

info@cortoformo.com

C/ Maestro Chapí,
Núm 18 A, Entresuelo,
12001, Castellón